Peşte cu garnitură de cartofi si salată
PrinteazaPeşte cu garnitură de cartofi si salată
Ingrediente:
- un peşte de mărime potrivită
- 1 salată verde
- 2 cartofi
- ulei
- 1 lămâie
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- mălai
Mod de preparare:
Peşte cu garnitură de cartofi si salată: Cureţi şi speli bine peştele, apoi îl usuci cu un prosop. Il sărezi şi îl umpli cu mărarul şi pătrunjelul spălate şi tocate mărunt.
Peştele umplut îl dai prin mălai şi-l prăjeşti bine pe ambele părţi în uleiul bine încins.
Garnitura o pregăteşti astfel: Cartofii curăţaţi îi fierbi în apă cu sare, îi tai cubuleţe şi îi amesteci cu salata ruptă fâşii, cu o lingură de ulei, una de zeamă de lămâie şi cu o lămâie tăiată felii.
Potriveşti de sare, amesteci salata şi o aşezi pe un platou peste care pui peştele prăjit. E foarte gustos!
Poftă bună!