Peste gatit chinezeste
PrinteazaPeste gatit chinezeste din: peste, sare, faina, ulei, ciuperi, morcov, ardei verde, praz, ghimbir, zahar, otet de orez, sos de soia, vin de orez, amidon de porumb si ulei de susan.
- 1 peşte întreg (plătică, păstrăv, crap)
- 1 linguriţă cu sare
- aprox. 2 linguri cu făină
- 5 ceşti cu ulei vegetal, pentru prăjit
- 2-3 ciuperci uscate, înmuiate şi tăiate în fâşii
- 1 morcov mic tăiat în fâşii subţiri
- 1 ardei mic verde, curăţat de seminţe şi tăiat în fâşii subţiri
- 3 fire de praz tăiat în fâşii subţiri
- 1 lingură cu ghimbir proaspăt, ras
- 2 linguri cu zahăr
- 3 linguri cu oţet de orez
- 1 linguriţă cu sos de soia
- 1 linguriţă cu vin de orez
- aprox. 1/2 cană cu apă
- 2 linguriţe cu amidon de porumb amestecat cu 1 lingură apă
- 1/2 linguriţă cu ulei de susan
Mod de preparare:
Curăţă şi spală bine peştele, apoi şterge-l în interior şi exterior cu un prosop de bucătărie. Crestează peştele în interior şi pe exterior, la distanţă de oase. Freacă-I peste tot cu sare, apoi dă-l prin făină
Incălzeşte uleiul într-o tigaie wok până devine foarte fierbinte şi prăjeşte peştele timp de 3 sau 4 minute pe fiecare parte, până prinde o culoare galben-maronie. Scoate-l şi scurge-l, apoi aşază-l pe un platou încălzit.
Inlătură grăsimea rămasă în tigaie, apoi adaugă 1 lingură de ulei în tigaia curăţată. Prăjeşte legumele timp de 1 minut.
Adaugă apa, lasă să dea în fiert, apoi pune amidonul. Amestecă până se îngroaşă sosul, apoi adaugă uleiul de susan. Toarnă tot sosul peste peşte, dintr-o dată. Serveşte mâncarea caldă.
Peste gatit chinezeste
Pofta buna!