Peşte cu ghimbir

Printeaza

Peste cu ghimbir din: file de cod, zeama de lamaie, sos de soia, ardei iute, ceapa verde, tulpini de telina, ghimbir, rosii, orez basmati si sare.

Ingrediente:

  • 500 g file de cod
  • zeama de la o lămâie
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 ardei iuţi roşii mici
  • o legătură ceapă verde
  • 250 g tulpină de ţelină
  • 40 g ghimbir
  • 4 roşii mari (a câte cca. 125 g)
  • 200 g orez basmati
  • sare

 

Mod de preparare:

spală fileul de peste, se şterge cu un şerveţel, se taie în două pe diagonală şi se pune la marinat cu zeamă de lime şi sos de soia.

curăţă ardeiul iute, se îndepărtea­ză seminţele şi se taie în fâşii subţiri.

curăţă ceapa verde şi ţelina şi se taie în inele, respectiv felii subţiri. Se curăţă şi se toacă ghimbirul.

Se spală roşiile, se taie felii, iar jumătate dintre acestea se aşază pe patru bucăţi mari de hârtie de copt.

lasă peştele să se scurgă, apoi se pun câte două bucăţi deasupra şi se aşază celelalte felii de roşii.  presară cu ceapă verde, ţelină, ghimbir şi chilii şi se stropeşte cu marinata.

formează pacheţele şi se închid. Se pun într-o tavă de copt şi se bagă în cuptorul încălzit la 180°C timp de 15-20 de minute.

Orezul se pune în 500 ml de apă sărată clocotindă şi se lasă la fiert timp de 12-15 minute, la foc mic. serveşte cu peştele.

 

Peşte cu ghimbir

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • peste cu ghimbir

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.