Peste cu granitura de cereale si busuioc
PrinteazaPeste cu granitura de cereale si busuioc din: fileuri de peşte, maioneză de casă sau din comerţ, mustar, sare, piper, pesmet, cutie cu seminţe de cereale din comerţ, cu porumb, grâu şi soia, unt, busuioc uscat.
- 1 kg fileuri de peşte
- 3 linguri maioneză de casă sau din comerţ
- 4 linguri muştar
- sare
- piper
- 2 ouă
- 1 cană pesmet
Pentru garnitură:
- 1 cutie cu seminţe de cereale din comerţ, cu porumb, grâu şi soia
- 50 g unt
- 1 lingură busuioc uscat
Mod de preparare:
Peştele spălat şi uscat îl condimentezi cu sare, piper şi îl laşi deoparte.
Pregăteşti 3 farfurii în care pui pesmetul, ouăle bătute, iar în a treia farfurie amestecul de maioneză şi muştar.
Ungi peştele cu acest amestec folosind o pensulă, îl treci prin ou, pesmet, apoi îl aşezi în tavă, pe hârtie de copt.
Ţii peştele la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte. în acest timp pregăteşti garnitura: într-un vas pe foc pui 300 ml apă, cu puţină sare să fiarbă.
Când a început să clocotească, răstorni apa peste seminţele pe care le-ai pus într- un bol.
Amesteci, acoperi şi laşi 10-15 minute. După acest timp, adaugi untul, busuiocul şi omogenizezi.
Serveşti peştele pe farfurie, alături de garnitura de seminţe. Este o mâncare uşoară!
Peste cu granitura de cereale si busuioc
Pofta buna!