Peste (crap) picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce, oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi, ulei, miere, ierburi aromatice. Ingrediente: cate 2 bucati crap si somon 5-6 linguri ulei piper negru piper alb boia de ardei dulce oregano sare 1 lingurita ulei pentru uns gratarul Pentru garnitura: […]
Peste la gratar cu salsa
PrinteazaPeste la gratar cu salsa din: avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline, zeama de lamaie, coriandru, cod.
- 1 avocado bine copt
- 2 rrosii coapte, fiecare taiata in 6 bucati
- 1 ceapa rosie mica, feliata subtire
- 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit
- zeama de la 1/2 lamaie sau de la 1 lime
- 1 legatura mica de coriandru proaspat, doar frunzele
- 2 fileuri de peste (cod), cu piele, in jur de 140 g
Mod de preparare:
Taie avocado pe jumătate şi îndepărtează sâmburele. Foloseşte o lingură pentru a scoate miezul şi pune-l într-un bol.
Stropeşte-I cu zeama de lămâie sau de lime. Adaugă ceapa roşie, uleiul de măsline, coriandajl şi roşiile.
Amestecă bine şi lasă-le deoparte.
Incinge grătarul sau o tigaie-grill. Asezonează peştele şi stropeşte-l cu puţin ulei.
Frige fileurile câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc şi se pătrund.
Serveşte peştele cu salsa de avocado.
Peste la gratar cu salsa
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste la gratar cu ardei iute
Peste la gratar cu ardei iute din: peste, ceapa verde, lamaie, usturoi, otet, condimente, ardei iute, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste 1 legatura ceapa verde 1 bucata lamâie 2 bucati caţel usturoi 50 ml oţet condimente pentru peste 1 bucata ardei iute 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel 1 praf sare, piper Mod de preparare: Pestele curaţat si spalat se pune […]
Pofta buna!