Peste la gratar cu sos de mango

Printeaza

Peste la gratar cu sos de mango din: rosii, mango, lamaie verde, creveti decorticati, ceapa rosie, usturoi, ceapa alba, ardei capia, cimbru, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 rosioare
  • doua bucati mango
  • o lamaie verde
  • 20 g creveti decorticati
  • o ceapa rosie
  • 6 catei de usturoi
  • o ceapa alba
  • un ardei capia
  • doua lamai
  • 4 crengute de cimbru
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Mango se spală, se curăţă de coajă şi se taie cuburi. Se pune într-un bol, se adaugă creveţii prăjiţi, ceapa albă, sucul de limetă, sare şi piper.

Se adaugă puţin cimbru şi se pasează totul cu un blender. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece o oră.

Roşioarele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează.

Ceapa roşie şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele, respectiv felii.

Ardeiul capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie fâşii. Lămâile se spală, se taie rondele şi se condimentează.

Se umplu roşioarele cu crenguţe de cimbru, felii de lămâie, ardei capia, ceapă şi usturoi.

Se prind deschizăturile cu o scobitoare, se ung peştii cu ulei, se aşază pe grătarul încins şi se frig câteva minute pe ambele părţi.

Peştele se serveşte fierbinte, alături de sosul de mango cu creveţi, presărat cu cimbru.

Peste la gratar cu sos de mango

Peste_la_gratar_cu_sos_de_mango

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.