Peşte la grătar în stil indian
PrinteazaO reteta de peste la gratar in stil indian din: ghimbir, usturoi, dorada, ton, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de chilli si seminte de chimion.
- 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă fin
- 4 căţei de usturoi, daţi pe răzătoare sau zdrobiţi
- 2 dorade (în jur de 900g fiecare) sau
- 6 bucăţi (steakuri) de peşte (cum ar fi tonul)
- 6 linguri de iaurt
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe de turmeric
- 2 linguriţe pudră de chilli nu foarte iute
- 3 linguriţe seminţe de chimion
Mod de preparare:
Se crestează pielea peştelui (dacă alegi să foloseşti peşti întregi), pe fiecare parte, cu un cuţit ascuţit. Se amestecă ghimbirul şi usturoiul, se asezonează cu sare şi se freacă peste tot peştele cu acest amestec.
Se amestecă iaurtul cu uleiul, condimentele şi se asezonează. Se foloseşte amestecul pentru a acoperi peştele înăuntru şi afară şi se dă la răcit până când eşti gata să îl prepari.
Peşte la grătar în stil indian
Pofta buna!
Incoming search terms:
- peste boga
- boga peste
- pestele boga
- retete peste boga