Peste la gratar cu varza si ceapa

Printeaza

Peste la gratar cu varza si ceapa din: varză albă, peşte, ceapa de apă, unt, coajă de lămâie marinată, curry, piper alb.

Ingrediente:Peste la gratar cu varza si ceapa

  • câteva foi de varză albă, mai mari
  • 1 peşte mare
  • 2 cepe mari de apă
  • 1 lingură unt
  • coajă de lămâie marinată
  • 1 linguriţă curry
  • piper alb, măcinat

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de coadă, cap, solzi şi aripioare şi se taie felii groase de două, două degete şi jumătate. Se presară cu piper şi curry fiecare bucată şi se prăjeşte pe grătar de cărbuni, pe ambele feţe.

Varza, după ce s-a înlăturat nervura groasă, centrală, se pune la fiert în apă cu cubul de unt. Se aşază pe fundul farfuriei câte o jumătate de foaie de varză (pentru fiecare porţie) şi se pune deasupra câte o bucată de peşte.

Peste peşte, ca garnitură, se pune un amestec de ceapă, tăiată peştişori, coaja de lămâie tăiată pe lung, în şuviţe subţiri. Pe margine se pune spuma de la fierberea foilor de varză.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.