Peste cu garnitura de cartofi din: peste, ceapa, ulei, lamaie, boia, cimbru, rosii, sare. Ingrediente: 4 pesti (pastrav, crap) 4 cepe 6 linguri ulei o lamaie 2 lingurite boia 2 crengute de cimbru 10 rosii mici sare Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală, se taie rondele sau după preferinţă şi se amestecă […]
Peşte gratinat cu cartofi şi ardei gras
PrinteazaO reteta de peste gratinat cu cartofi si ardei gras din: cartofi rosii, ceapa, ulei de rapita, sare, piper, file de peste, suc de lamaie, ardei gras rosu, supa si unt.
- 750 g cartofi roşii
- 2 cepe
- 1 lingură ulei de rapiţă
- sare
- piper
- 500 g file de peşte (somon, şalău)
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 ardei gras roşu
- 300 ml supă
- 2 linguri unt topit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se decojesc cartofii, se spală. Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei încins.
Se rad cartofii şi se amestecă împreună cu ceapa; se sărează şi se piperează.
Se aşază jumătate din compoziţia de cartofi şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.
Se taie peştele bucăţi, se stropeşte cu suc de lămâie şi se pune peste compoziţia de cartofi.
Se taie în două ardeiul gras şi se curăţă de cotoare şi seminţe.
Se taie pulpa fâşii. Se aşază peste peşte şi se repartizează deasupra restul de compoziţie de cartofi.
Se toarnă deasupra supă şi unt şi se coc la cuptor cca 15 min.
Peşte gratinat cu cartofi şi ardei gras
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
File de peste cu cartofi prajiti
File de peste cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, file de cod, faina, galbenus, apa, sare. Ingrediente: 450 g cartofi ulei, pentru prajire 4 fileuri de cod Pentru aluat: 75 g faina 1 gălbenuș 2 lingurite de ulei 175 ml apa sare Mod de preparare: Se taie cartofii in felii groase. Se taie din […]
Pofta buna!