Bulgur cu peste in crusta si sos de rosii din: file de peste, bulgur, apa, fulgi de migdale, sos de rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline, sare, piper. În căutarea unei rețete sănătoase, delicioase și ușor de preparat pentru cină? Bulgurul cu pește și sos de roșii cu busuioc și usturoi este alegerea […]
Peste gratinat cu gulii
PrinteazaPeste gratinat cu gulii din: file de peste, gulii, ceapa rosie, lamaie, ulei, morcovi, oua, smantana, cascaval, marar, sare, piper.
- 700 g file de peste
- 4 gulii
- 1 lamaie
- 1 ceapa rosie
- 100 ml ulei
- 4 morcovi
- 2 oua
- 50 g smantana
- 100 g cascaval
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, presăraţi sare şi piper şi stropiţi-l cu zeamă de lămâie.
Curăţaţi guliile şi morcovii, tăiaţi-le în rondele cu grosimea de circa 5mm şi stropiti-le şi pe acestea cu zeamă de lămâie.
Puneţi într-o tavă cu pereţii mai înalţi uleiul şi jumătate din cantitatea de gulii şi morcovi.
Peste acestea puneţi fileurile de peşte iar peste ele puneti ceapa tăiată mărunt, guliile şi morcovii rămaşi.
Amestecaţi ouăle cu smântână, mărarul tocat mărunt şi caşcavalul dat pe răzătoarea mare
. Omogenizaţi şi turnati amestecul peste ingredientele din tavă.
Puneţi tava în cuptor şi lăsaţi-o la foc potrivit, circa 45 de minute.
Peste gratinat cu gulii
Ciorba de Pește cu Năut și Arome Orientale
Ciorba de Pește cu Năut și Arome Orientale din: file de peste, naut, ceapa, usturoi, ulei de masline, curry, garam masala, pasta de tomate, apa, lamaie, sare, piper, coriandru. Este o rețetă ce combină aromele bogate ale peștelui proaspăt, condimentele orientale și textura catifelată a năutului pentru a crea o experiență culinară remarcabilă. Această rețetă […]
Pofta buna!