Peşte gratinat cu sos bechamel
PrinteazaO reteta delicioasa de peste gratinat cu sos bechamel din: file de salau, cartofi, pesmet, cascaval, ulei, unt, faina, lapte si nucsoara.
- 300 g file de şalău
- 100 g cartofi
- 10 g pesmet
- 20 g caşcaval ras
- ulei
pentru sos:
- 20 g unt
- 30 g făină
- 200 ml lapte
- nucşoară
Mod de preparare:
Fileul se condimentează, se dă prin făină, se prăjeşte uşor. Pentru sos se topeşte untul, se adaugă făina, nucşoara şi laptele cald.
Se lasă să se lege puţin. Se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu pesmet, se adaugă cartofii fierţi, în mijlocul acestora punându-se fileul de peşte.
Se adaugă sosul, împreună cu caşcavalul ras şi se dă la cuptor. Se serveşte cu caşcaval ras pe deasupra, pătrunjel verde şi – feliuţe subţiri de limetă.
Se potriveşte foarte bine cu un pahar de vin alb.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- peste cu sos bechamel
- file de salau cu sos bechamel
- https://www restaurantedelux ro/peste-gratinat-sos-bechamel html