Peşte cu grâu bulgur

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu grau bulgur din: cod, grau bulgur, morcovi, miere, otet de mere, scortisoara, sare, piper, ulei de floarea soarelui, cimbru, usturoi si ardei capia.

Ingrediente:Peşte cu grâu bulgur

  • 4 trunchiuri de cod alb
  • 200 g grâu bulgur
  • doi morcovi
  • o lingură cu miere
  • o linguriţă cu oţet de mere
  • un sfert de linguriţă cu pudră de scorţişoară
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • cimbru
  • usturoi
  • ardei capia

 

Mod de preparare:

Trunchiurile de cod se spală, se taie sub formă de cotlete şi se condimentează. Se stropesc cu ulei, se adaugă o cană cu apă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce peştele s-a albit.

Morcovii se curăţă “de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-o cratiţă.

Se adaugă două linguri cu ulei, mierea, scorţişoara, sare şi piper. Se adaugă oţetul, jumătate de cană cu apă şi se fierb la foc mediu amestecând încontinuu ca să nu se lipească.

Când lichidul a scăzut şi morcovii au început să se caramelizeze, se iau de pe foc, se pun într-un castron şi se păstrează la cald.

Grâul bulgur se pune într-un castron, se opăreşte cu apă fiartă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle.

Se amestecă cu sare şi piper după gust, se pune în farfurii, alături de cotletele de cod şi morcovii caramelizaţi.

Se servesc cu o salată din ardei capia copţi, cimbru şi ustu­roi pisat.

Peşte cu grâu bulgur

Peşte cu grâu bulgur

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.