Peşte cu grâu bulgur
PrinteazaO reteta delicioasa de peste cu grau bulgur din: cod, grau bulgur, morcovi, miere, otet de mere, scortisoara, sare, piper, ulei de floarea soarelui, cimbru, usturoi si ardei capia.
- 4 trunchiuri de cod alb
- 200 g grâu bulgur
- doi morcovi
- o lingură cu miere
- o linguriţă cu oţet de mere
- un sfert de linguriţă cu pudră de scorţişoară
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- cimbru
- usturoi
- ardei capia
Mod de preparare:
Trunchiurile de cod se spală, se taie sub formă de cotlete şi se condimentează. Se stropesc cu ulei, se adaugă o cană cu apă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce peştele s-a albit.
Morcovii se curăţă “de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-o cratiţă.
Se adaugă două linguri cu ulei, mierea, scorţişoara, sare şi piper. Se adaugă oţetul, jumătate de cană cu apă şi se fierb la foc mediu amestecând încontinuu ca să nu se lipească.
Când lichidul a scăzut şi morcovii au început să se caramelizeze, se iau de pe foc, se pun într-un castron şi se păstrează la cald.
Grâul bulgur se pune într-un castron, se opăreşte cu apă fiartă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle.
Se amestecă cu sare şi piper după gust, se pune în farfurii, alături de cotletele de cod şi morcovii caramelizaţi.
Se servesc cu o salată din ardei capia copţi, cimbru şi usturoi pisat.
Peşte cu grâu bulgur
Pofta buna!