Peste si legume preparate la abur din: file de somon, morun, randunica de mare, morcovi, pere, ceapa, broccoli, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 fileuri de morun 4 fileuri de rândunică de mare 6 morcovi 2 pere 4 cepe mijlocii 500 g brocoli 4 crenguţe de pătrunjel 4 linguri cu ulei […]
Peste grecesc
PrinteazaIntrucât Grecia este înconjurată aproape din toate părţile de apele Mării Mediterane şi ale Mării Egee, nu este de mirare că bucătăria grecească include o mulţime de preparate din peşte şi fructe de mare.
Aici se consumă, de asemenea, multe soiuri de crustacee mărunte.
Cel mai impozant, dar şi simplu mod de a prepara un peşte este acela de a-l pune întreg la cuptor cu nişte plante aromatice şi cu lămâie (acest preparat se numeşte psari sto fourno).
Teoretic, pentru această reţetă se poate folosi orice peşte. Pentru reuniunile de familie cel mai potrivit este un biban mare sau o doradă. Pe de altă parte, bibanul roşu de mare şi barbunul făcute la cuptor sunt considerate specialităţi regionale.
Mai întâi, peştele trebuie eviscerat şi curăţat de solzi.
Apoi se unge cu ulei de măsline şi se crestează pe fiecare parte. în fiecare crestătură se îndeasă un amestec de ierburi aromatice, format din pătrunjel, cimbru, rozmarin şi foi de dafin.
Apoi peştele se împachetează în folie de aluminiu şi se dă la cuptor.
Se serveşte cu bucăţi de lămâie sau cu un sos simplu făcut din ulei de măsline şi suc de lămâie.
Ca variantă, peştele se poate aşeza pe un pat de ceapă călită cu roşii, iar înainte de a fi dat la cuptor poate fi stropit cu vin alb.
Peste grecesc
Savurati!
poate iti place si:
Peste si legume preparate la abur
Rulouri din peste
Rulouri din peste din: peste spada, midii, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g peşte-spadă tăiat felii subţiri 800 g midii 2 ouă 60 g pesmet 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 rămurele de rozmarin 9 linguri de ulei extravirgin de […]
Pofta buna!