Peste (hering) cu fasole si usturoi
PrinteazaHering cu fasole si usturoi din: heringi, fasole, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper.
- 2 heringi
- 300 g fasole grasa
- 3 catei de usturoi
- 150 ml ulei
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata pestele, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu servetele absorbante. Presarati-l cu sare si piper si prajiti-l in 100 ml ulei pana cand se rumeneste frumos pe toate partile, apoi scoateti-l pe servetele.
Separat, intr-o alta tigaie, incingeti uleiul ramas, puneti fasolea curatata, spalata si taiata in segmente de circa 3 cm si prajiti-o la foc mare 6-7 minute. La final, adaugati usturoiul tocat marunt, impreuna cu patrunjelul si potriviti de sare si piper.
Serviti pestele cald, stropit cu zeama de lamaie cu garnitura de fasole.
Pofta buna!