Peste cu hrean si cartofi
PrinteazaPeste cu hrean si cartofi din: salau, caras, crap, biban, morcovi, ardei gras, cartofi, ceapa, rosii, verdeata, otet, mustar, sare, hrean in otet.
- 1 salau
- 1 caras
- 1 crap mic
- 1 biban
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 4 cartofi
- 2 cepe
- 2 rosii
- 1 legatura verdeata
- 50 ml otet
- 3-4 linguri mustar
- sare
- 100 g hrean ras, conservat in otet
Mod de preparare:
Cureţi şi eviscerezi peştii. Ii speli bine, îi laşi la scurs şi îi porţionezi. Cureţi şi speli legumele. Tai cartofii în sferturi, ceapa în jumătate, morcovii rondele, iar ardeii în feliuţe.
Pui la fiert la foc mic, pentru 30 de minute, legumele împreună cu peştele, în apă cât să le acopere, între timp, opăreşti şi decojeşti roşiile.
Când peştele este fiert, strecori supa. Repartizezi în vase adânci legumele fierte, roşiile tăiate jumătăţi şi peştele, mai puţin capetele.
Continui să fierbi zeama rămasă, la foc mic, probând din când în când într-o lingură dacă se încheagă la rece, aşa cum procedezi la orice piftie.
Amesteci zeama cu oţetul, muştarul şi sare după gust. Adaugi verdeaţa tocată mărunt şi torni zeama în vase.
Dai preparatul la rece pentru 2 ore. Cand s-a inchegat, rastorni preparatul pe un platou si il aduci la masa cu hrean ras, conservat in otet.
Peste cu hrean si cartofi
Pofta buna!