Peste cu hrean si mere
PrinteazaPeste cu hrean si mere din: fileuri de peste, hrean, mere, otet, ceapa, praz, sare, piper, frunze de dafin, lamaie si ulei.
- 8 fileuri de peste
- 1 bucata hrean
- 2 mere
- 20 ml otet
- 1 ceapa
- 1 praz
- sare
- 5 boabe piper
- 1 frunze dafin
- 1 lamaie
- ulei pentru uns vasul
Mod de preparare:
Speli prazul şi îl împărţi în opt. Speli şi fileurile de peşte, le usuci cu prosoape absorbante şi le condimentezi cu sare, după gust.
Aşezi pe fiecare bucată de peşte foiţe de praz bătute uşor cu un ciocan de şniţele. Le rulezi strâns şi le fixezi cu scobitori.
Pui la fiert 500 ml de apă cu oţetul, piperul boabe, frunzele de dafin, ceapa tocată şi o linguriţă cu sare. Aşezi rulourile într-un vas uns cu ulei şi le introduci la cuptor pentru 15-20 de-minute.
Cureţi hreanul şi îl dai pe răzătoarea mică.
Cureţi merele de seminţe, le tai felii subţiri sau cuburi şi le amesteci cu hreanul ras. Serveşti rulourile de peşte cu salata de hrean şi măr, totul stropit cu zeamă de lămâie.
Peste cu hrean si mere
Pofta buna!