Peşte şi icre crude la capac
PrinteazaPeşte şi icre crude la capac din: peste, capace, vin, icre, sare, piper, ceapa, foaie de dafin, telina, smantana, unt, cartofi, tarohon, nucsoara, branza.
- 12 capace
- 600 g peşte (crap sau morun, şalău)
- 1 1/2 pahar vin
- 220 g icre de ştiucă, păstrăv, crap
- sare
- piper
- 1ceapă
- 1 foaie de dafin
- puţină ţelină
- 3/4 lingură făină
- 150 g unt
- 1 1/2 lingură smîntînă
- 3 gălbenuşuri
- 1/2 legătură tarhon
- 600 g cartofi
- nucşoară
- 60 g brînză
Mod de preparare:
Se prepară un pireu de cartofi (cu 600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri, sare şi nucşoară rasă), cu el se spriţuieşte marginea vasului pe fund.
Peştele se fierbe 10 minute în apă, vin, dafin, ceapă, sare şi ţelină.
Din zeamă se face un sos în care se mai pun 60 g unt, făină, 1 gălbenuş şi smîntînă.
Peştele se taie bucăţi şi se amestecă cu icrele crude fără pieliţe, 2 linguri tarhon tocat, sare, piper, şi se aşază porţiile in capace.
Se napează cu restul de sos, se presară brînză rasă şi unt topit şi se gratinează.
Pofta buna!