Peşte şi icre crude la capac

Printeaza

Peşte şi icre crude la capac din: peste, capace, vin, icre, sare, piper, ceapa, foaie de dafin, telina, smantana, unt, cartofi, tarohon, nucsoara, branza.

Ingrediente:Peşte şi icre crude la capac

  • 12 capace
  • 600 g peşte (crap sau morun, şalău)
  • 1 1/2 pahar vin
  • 220 g icre de ştiucă, păstrăv, crap
  • sare
  • piper
  • 1ceapă
  • 1 foaie de dafin
  • puţină ţelină
  • 3/4 lingură făină
  • 150 g unt
  • 1 1/2 lingură smîntînă
  • 3 gălbenuşuri
  • 1/2 legătură tarhon
  • 600 g cartofi
  • nucşoară
  • 60 g brînză

 

Mod de preparare:

Se prepară un pireu de cartofi (cu 600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri, sare şi nucşoară rasă), cu el se spriţuieşte marginea vasului pe fund.

Peştele se fierbe 10 minute în apă, vin, dafin, ceapă, sare şi ţelină.

Din zeamă se face un sos în care se mai pun 60 g unt, făină, 1 gălbenuş şi smîntînă.

Peştele se taie bucăţi şi se amestecă cu icrele crude fără pieliţe, 2 linguri tarhon tocat, sare, piper, şi se aşază porţiile in capace.

Se napează cu restul de sos, se pre­sară brînză rasă şi unt topit şi se gratinează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.