Supa Wonton, un simbol culinar adânc înrădăcinat în cultura chineză, este o îmbinare armonioasă de arome, texturi și tradiții. Această supă, a călătorit prin timp și spațiu, adaptându-se și evoluând în diverse culturi. Originile Supei Wonton Supa Wonton are rădăcini care se întind până […]
Peste imbracat in felii de castraveti
PrinteazaPeste imbracat in felii de castraveti
Ingrediente:
- 2,5 kg peşte (şalău, somon, ştiucă)
- 30ml ulei de floarea soarelui
- 2 foi de dafin
- 2 ardei întregi
- 1lămâie
- 300ml vin alb
- 25g gelatină
- 4 castraveţi
- sare
- piper
- mărar verde
.
Mod de preparare:
Peste imbracat in felii de castraveti: curăţă peştele de solzi, se spală şi se elimină intestinele. lasă peştele întreg. condimentează interiorul cu sare şi piper şi se unge în exterior cu ulei.
aşeză peştele într-o tavă cu ulei. se adaugă foile de dafin marunţite, fâşii lungi de ardei, felii de lămâie, vin şi apă cât să acopere peştele pe trei sferturi, se acoperă tava cu hârtie pergament sau cu folie specială şi se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 minute.
opreşte focul şi se lasă peştele la răcit. Când s-a răcit, se jupuieşte pielea de pe peşte, cu atenţie, ca să rămână întregi coada şi capul.
prepară aspicul din gelatină cu apă caldă. Se lasă să se răcească şi apoi se toarnă peste peşte.
taie castraveţii în felii şi se aranjează peste peşte, reconstituind oarecum solzii.
Peste feliile de castraveţi se toarnă din nou aspic. Se garniseşte cu felii de lămâie şi cu mărar verde.
Pofta buna!
Pesto de Busuioc – Rețeta Autentică Italiană cu Arome Mediteraneene
din: frunze de busuioc, nuci, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Pesto de busuioc este o delicioasă pastă de ierburi originară din Italia, cu un gust bogat și arome proaspete. Iată cum să prepari un pesto de busuioc clasic: Ingrediente: 2 căni de […]