Peste impachetat
PrinteazaO reteta delicoasa de peste cu: macrou, slanina afumata, sunca afumata, cimbru, usturoi, ceapa.
- 2 peşti(400 g – macrou sau caras)
- 200 g slănină afumată
- 200 g şuncă afumată
- 2 fire cimbru
- 1 ceapă mică
- 3-4 căţei de usturoi
- 2 bucăţi folie de aluminiu
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli şi îl presari cu sare şi piper. Tai ceapa şi usturoiul mărunt şi le pui în interiorul peştilor, lei peştii şi îi pui pe câte o folie de aluminiu, pe feliuţe de slănină şi şuncă, împreună cu cimbrul.
Pui peştii împachetaţi în folie de aluminiu într-o tavă cu puţină apă şi ulei. Ii coci la foc potrivit 30-35 de minute. Serveşti peştii, la masă, cât sunt calzi, cu mujdei frecat cu smântână.
Peste impachetat
Poftă bună!