Peste in frunze de bananier
PrinteazaPeste in frunze de bananier din: file de peste, chili, cocos, ceapa, usturoi, ghimbir, caju, ulei, lapte de cocos, sare, piper, frunze de bananier.
- 250 g file de peşte (ex. biban roşu)
- 1 chili roşii scurşi de apă
- 1/2 lingură seminţe de coriandru prăjite
- 50 g cocos ras
- 2 cepe verzi
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
- 1/2 fir iarbă de lămâie
- 10 nuci caju
- 1 lingură ulei de arahide
- 90 ml lapte cocos degresat
- sare
- piper
- 15 frunze de bananier ulei vegetal
Mod de preparare:
Se taie peştele în bucăţi de 15 x 2 cm. Se înmoaie chili în apă caldă.
Se amestecă coriandrul, cocosul ras, cepele verzi, usturoiul, ghimbirul şi iarba de lămâie, cu chili (scurs bine), nucile de acaju şi uleiul de arahide, şi se face un piure. Acesta se prăjeşte 3 minute într-un wok.
Se adaugă laptele de cocos şi se lasă la fiert, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se înăbuşesc frunzele de bananier 1 minut în apă clocotită. Se lasă la scurs şi se ung pe una dintre feţe cu ulei.
Cuptorul se încinge dinainte la 180 °C.
Se pune o lingură de pastă-piure în fiecare frunză de bananier, deasupra se asază câte o bucată de peşte, pe care se adaugă iarăşi pastă. Se leagă frunzele.
Pacheţelul cu peşte se lasă 8 minute la grătar şi se frige pe fiecare parte. Pacheţelele se deschid abia la masă.
Peste in frunze de bananier
Pofta buna!