Peste in pesmet cu malai
PrinteazaPeste in pesmet cu malai din: file peste, oua, faina, malai, pesmet, usturoi, ulei, sare.
- 600 g file de peşte alb
- 2 ouă
- 3 linguri de făină
- 1 lingură de mălai
- 1 lingură de pesmet
- 1 căţel de usturoi
- ulei de prăjit
- sare
Mod de preparare:
Taie fileurile în felii potrivite. Intr-un castron, bate ouăle cu puţină sare. Intr-un altul, amestecă făina, mălaiul şi pesmetul.
Incălzeşte uleiul în tigaie, adaugă usturoiul, iar când începe să se înfierbânte, scoate-l. Tăvăleşte bucăţile de peşte prin amestecul de făină, apoi prin ou bătut şi iar prin amestecul de făină.
Prăjeşte-le în uleiul încins, 3-4 minute pe fiecare parte. Serveşte-le cu cartofi fierţi, traşi în unt şi un pic de verdeaţă.
Peste in pesmet cu malai
Pofta buna!