Peste afumat cu sos ragut din: peste, praz, ceapa, faina, rosii, morcovi, sare, unt. Ingrediente: 400 g peşte afumat 1 praz 2 cepe 1 lingură de făină 3 morcovi unt 4 roşii 1/8 l supă de găină sare zeamă de lămâie sos Worcestershire Mod de preparare: Ceapa şi morcovii se curăţă şi se taie […]
Peste in sos de portocale
PrinteazaPeste in sos de portocale din: pangasius, portocala, vin, ulei, unt, smantana, capere, sare, piper.
- 500 g pangasius (2-3 fileuri)
- zeama de la o portocală
- 1 portocală pentru decor
- 50 g unt
- 125 g smântână
- 1 borcan cu capere (100 g)
- 1 pahar cu vin alb
- ulei de măsline
- sare
- piper alb
- piper negru
Mod de preparare:
Condimentează fileurile cu sare şi piper. Toarnă un pic de ulei de măsline şi puţină zeamă de portocale peste ele.
Pregăteşte sosul: topeşte untul, adaugă restul de zeamă de portocală. Amestecă până dă într-un clocot. Adaugă smântână.
Continuă să amesteci, până se omogenizează. Lasă pe foc încă cinci minute, la de pe foc şi adaugă caperele şi piper alb măcinat.
Intr-o tigaie mare sau într-un wok, încinge puţin ulei de măsline şi prăjeşte bucăţile de peşte circa 5-6 minute pe fiecare parte, stinge cu vinul alb şi scoate imediat pe un platou. Adaugă sosul.
Decorează cu felii şi coajă subţire de portocală, rulată.
Pofta buna!
Peste cu sos ragut
Peste cu sos ragut din: peste, praz, ceapa, rosii, morcovi, faina, unt, sare, lamaie. Ingrediente: 300 g peşte afumat 1 praz 3 cepe 1 lingură de făină 2 morcovi unt roşii sare zeamă de lămâie sos Worcestershire Mod de preparare: Ceapa şi morcovii se curăţă şi se taie bucăţele. Prazul se taie în fâşii […]
Peste cu sos de rosii si ardei
Peste cu sos de rosii si ardei din: file de peste, ardei, usturoi, zahar, boia, ulei, sare. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 2 ardei graşi o conservă mare roşii în bulion un căţel usturoi 2 linguriţe zahăr 4 linguri ulei o linguriţă boia 3-4 fire pătrunjel sau coriandru sare piper Mod de preparare: Se […]