Peşte în stil mediteranean
PrinteazaO reteta delicioasa de peste in stil mediteranean din: peste spada, usturoi, masline negre, muguri de pin, vin alb, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 4 felii de peşte-spadă (150 g fiecare)
- 1 căţel de usturoi
- 12 măsline negre fară sâmburi
- 30 g muguri de pin
- 1/2pahar vin alb
- 80 g pesmet
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă usturoiul şi zdrobeşte-1 uşor pe un fund de lemn. Adaugă măslinele fară sâmburi şi mugurii de pin şi toacă-le foarte mărunt. Pune tocătura obţinută într-un castron, adaugă pesmetul, jumătate din cantitatea de ulei de măsline, sare şi piper negru, după gust. Amestecă bine toate ingredientele.
Incălzeşte cuptorul la 180° C. Intinde jumătate din compoziţia obţinută pe fundul unui vas termorezistent. Aşază deasupra feliile de peşte, pune sare şi piper, după gust, şi toarnă peste ele vinul. Acoperă feliile de peşte cu compoziţia rămasă. Stropeşte cu restul de ulei şi pune vasul în cuptor.
Coace preparatul circa 15 minute, scoate vasul din cuptor şi serveşte feliile de peşte cu sosul lăsat în vasul în care s-au copt.
Peşte în stil mediteranean
Pofta buna!