Peste in straturi

Printeaza

Peste in straturi

Ingrediente:Peste in straturi

  • l kg peşte sărat
  • 1 sfeclă roşie mij­locie
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 2 ouă
  • 50 g caşcaval
  • l00g maioneză
  • 1 lămâie
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pun legumele şi ouăle la fiert. Sfecla roşie se fierbe separat de cartofi şi morcovi.

Carnea de peşte, curăţată de oase, se taiejulienne. Se pune pe un platou în formă de peşte un strat, nu prea gros, de peşte sărat şi se stropeşte cu 1-2 lin­guriţe zeamă de lămâie.

Deasupra stratului de peşte, se dă pe râzătoare un cartof.

Peste cartof se pune un strat de ma­ioneză şi deasupra lui,se pune un alt strat de peşte.

Peste peşte se rade morcovul şi peste el se pune maioneză. Apoi se pune alt strat de peşte, se stropeşte cu 1-2 linguriţe zeamă de lămâie şi se continuă cu sfe­cla roşie şi din nou cu un strat de peşte.

Se repetă aceste ope­raţiuni până ce se termină toate ingredientele.

La sfârşit, se dă pe râzătoare caşcavalul, într-un ultim strat şi se ornează cu feliuţe de ou şi de lămâie şi frunze de pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.