Peste in straturi
PrinteazaPeste in straturi
- l kg peşte sărat
- 1 sfeclă roşie mijlocie
- 2 morcovi
- 3 cartofi
- 2 ouă
- 50 g caşcaval
- l00g maioneză
- 1 lămâie
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun legumele şi ouăle la fiert. Sfecla roşie se fierbe separat de cartofi şi morcovi.
Carnea de peşte, curăţată de oase, se taiejulienne. Se pune pe un platou în formă de peşte un strat, nu prea gros, de peşte sărat şi se stropeşte cu 1-2 linguriţe zeamă de lămâie.
Deasupra stratului de peşte, se dă pe râzătoare un cartof.
Peste cartof se pune un strat de maioneză şi deasupra lui,se pune un alt strat de peşte.
Peste peşte se rade morcovul şi peste el se pune maioneză. Apoi se pune alt strat de peşte, se stropeşte cu 1-2 linguriţe zeamă de lămâie şi se continuă cu sfecla roşie şi din nou cu un strat de peşte.
Se repetă aceste operaţiuni până ce se termină toate ingredientele.
La sfârşit, se dă pe râzătoare caşcavalul, într-un ultim strat şi se ornează cu feliuţe de ou şi de lămâie şi frunze de pătrunjel.
Pofta buna!