Peste in vin cu smantana
PrinteazaO reteta simpla de peste in vin cu smantana din: peste, ceapa, unt, vin alb, smantana, galbenusuri, patrunjel, marar, sare si piper alb.
- 1 kg peşte mare
- 3 cepe
- 50 g unt
- 1 pahar vin alb
- 150 g smântână
- 3 gălbenuşuri
- pătrunjel şi mărar verde
- sare şi piper alb, după gust
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Se unge bine o cratiţă cu unt şi se aşează un strat dc ceapă pe fund. Se pune deasupra peştele bine spălat, dezosat, fără pieliţă, tăiat bucăţi potrivite. Se aşează deasupra o foaie de hârtie unsă cu unt şi se lasă în cuptor, la foc mic, o jumătate de oră.
Separat, se freacă bine gălbenuşurile cu smântână, mărarul şi pătrunjelul tocate fin. Se toarnă acest sos peste peştele aşezat în platoul dc servit chiar înainte de a fi consumat.
Poftă bună!