Peste in vin cu smantana

Printeaza

O reteta simpla de peste in vin cu smantana din: peste, ceapa, unt, vin alb, smantana, galbenusuri, patrunjel, marar, sare si piper alb.

Ingrediente:Peste in vin cu smantana

  • 1 kg peşte mare
  • 3 cepe
  • 50 g unt
  • 1 pahar vin alb
  • 150 g smântână
  • 3 gălbenuşuri
  • pătrunjel şi mărar verde
  • sare şi piper alb, după gust

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Se unge bine o cratiţă cu unt şi se aşează un strat dc ceapă pe fund. Se pune deasupra peştele bine spălat, dezosat, fără pieliţă, tăiat bucăţi potrivite. Se aşează deasupra o foaie de hârtie unsă cu unt şi se lasă în cuptor, la foc mic, o jumătate de oră.

Separat, se freacă bine gălbenuşurile cu smântână, mărarul şi pătrunjelul tocate fin. Se toarnă acest sos peste peştele aşezat în platoul dc servit chiar înainte de a fi consumat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.