Peste in vin
PrinteazaPeste in vin din: peste, ulei, vin, faina, ceapa, masline, lamaie.
- 1,5 kg peşte
- 200 ml ulei
- 150 ml vin alb
- 50 g făină
- 100 g ceapă
- 3 foi de dafin
- 5 g ienibahar
- 300 g măsline
- 200 g lămâie
- sare şi piper
Mod de preparare:
Peştele curăţat de solzi, aripioare, cozi, branhii şi intestine se spală cu apă rece, se porţionează, se usucă de apă şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se unge cu ulei.
Se pune într-o tavă în care se adaugă ceapa tăiată mărunt. Foile de dafin se rup în bucăţi şi se pun între bucăţile de peşte, împreună cu boabele de ienibahar.
Se dă tava la cuptor, iar în timpul coacerii se stropeşte peştele cu sosul format. Când este aproape gata, se stinge cu vin, puţină apă, zeamă de lămâie şi se adaugă măslinele tăiate în două şi fără sâmburi.
Se mai lasă în cuptor 10-15 minute.
Pofta buna!