Peste inabusit in ghimbir si coriandru
PrinteazaPeste inabusit in ghimbir si coriandru din: peşte, carne jumătate slabă si jumătate grasă, ghimbir, salată verde, sare, piper negru, zahăr, piper roşu, coriandru, ceapă, usturoi
- 400 g peşte
- 100 g carne jumătate slabă, jumătate grasă
- ghimbir
- salată verde
- sare
- piper negru
- zahăr
- piper roşu
- coriandru
- ceapă şi usturoi (toate tocate mărunt)
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele şi lăsaţi-l să se zvânte. Amestecaţi cu sare, zahăr, ceapă şi usturoi.
Spălaţi carnea, jumătate tăiaţi-o felii, cealaltă jumătate bucăţi lungi. Amestecaţi carnea cu un pic de sare şi zahăr.
Tăiaţi ghimbirul în bucăţi lungi şi subţiri.
Puneţi peştele pe un platou, acoperiţi-1 cu ghimbirul tăiat subţire şi carnea şi lăsaţi-l la abur o jumătate de oră.
Pe o farfurie puneţi foi de salată, peste care aşezaţi peştele şi ornaţi cu piper roşu şi coriandru.
Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!