Peşte inăbuşit

Printeaza

O reteta de peste inabusit din: fileuri de peste alb, lamaie, ceapa, rosii, chili, creveti, patrunjel si ulei de palmier.

Ingrediente:Peşte inăbuşit

  • 900 g fileuri de peşte alb (solă sau biban de mare)
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă
  • 3 roşii
  • 1 linguriţă de chili
  • 150 g creveţi
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 lingură de ulei de palmier (se poate înlocui cu ulei de porumb)

 

Mod de preparare:

Tăiaţi lămâia pe jumătate şi frecaţi uşor peş­tele cu ea. Stoarceţi şi păstraţi sucul celei­lalte jumătăţi. Incingeţi într-o tigaie uleiul de palmier şi căliţi în el ardeiul iute chili şi ceapa, pe care aţi curăţat-o în prealabil şi aţi tăiat-o felii subţiri.

Adăugaţi roşiile curăţate, spălate şi tăiate mărunt, bucăţile de peşte, creveţii decor- ticaţi, sucul de lămâie şi un praf de sare. Puneţi totul pe foc 2-3 minute, apoi stingeţi focul şi lăsaţi să se odihnească 1 oră.

După trecerea acestui timp, puneţi iar tigaia pe foc şi mai fierbeţi la foc mic încă 5 minute. Serviţi pe farfurii, stropind preparatul cu sosul format şi ornându-l cu pătrunjel tocat.

Peşte înăbuşit

Peşte inăbuşit

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.