Peşte inăbuşit
PrinteazaO reteta de peste inabusit din: fileuri de peste alb, lamaie, ceapa, rosii, chili, creveti, patrunjel si ulei de palmier.
- 900 g fileuri de peşte alb (solă sau biban de mare)
- 1 lămâie
- 1 ceapă
- 3 roşii
- 1 linguriţă de chili
- 150 g creveţi
- pătrunjel proaspăt tocat
- 1 lingură de ulei de palmier (se poate înlocui cu ulei de porumb)
Mod de preparare:
Tăiaţi lămâia pe jumătate şi frecaţi uşor peştele cu ea. Stoarceţi şi păstraţi sucul celeilalte jumătăţi. Incingeţi într-o tigaie uleiul de palmier şi căliţi în el ardeiul iute chili şi ceapa, pe care aţi curăţat-o în prealabil şi aţi tăiat-o felii subţiri.
Adăugaţi roşiile curăţate, spălate şi tăiate mărunt, bucăţile de peşte, creveţii decor- ticaţi, sucul de lămâie şi un praf de sare. Puneţi totul pe foc 2-3 minute, apoi stingeţi focul şi lăsaţi să se odihnească 1 oră.
După trecerea acestui timp, puneţi iar tigaia pe foc şi mai fierbeţi la foc mic încă 5 minute. Serviţi pe farfurii, stropind preparatul cu sosul format şi ornându-l cu pătrunjel tocat.
Peşte înăbuşit
Poftă bună!