Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde
PrinteazaPeşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde din: varza chinezeasca, fileuri de cod, ghimbir, usturoi, sos de soia, mirin, ceapa verde, coriandru, orez brun si lime.
- 100 g varza chinezeasca
- 4×150 g fileurid e cod (sau alt peste cu carnea alba)
- 1 bucata de ghimbir de 5 cm, ras
- 2 catei de usturoi, feliati fin
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita de mirin (vin de orez)
- 1 legatura de ceapa verde, tocata fin
- 1 mana de coriandru, tocat
- orez brun si 1 lime, taiata felii, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Taie o bucată mare dreptunghiulară de folie de aluminiu şi modeleaz-o sub formă de plic. Pune înăuntru varza chinezească, apoi peştele, ghimbirul şi usturoiul. Toarnă sosul de soia şi mirinul, apoi asezonează.
Impătureşte folia şi sigileaz-o, apoi aşază într-o tavă. Dă la cuptor timp de 20 de minute, apoi desfă pachetul şi presară ceapa verde şi coriandrul. Serveşte cu orez brun şi zeamă de lime.
Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde
Pofta buna!
imi place ft mult ce-a iesit aici
Mi-ai facut pofta de peste 🙂
Interesant pestele asta!