Peste la aburi cu ciuperci shiitake
PrinteazaO reteta delicioasa de peste la aburi cu ciuperci shiitake din: telina, file de somon, biban de mare sau halibut, ciuperci shiitake, ceapa verde, ghimbir, sare, piper alb, sos de soia, amidon de porumb, ulei de sunan si frunze de coriandru.
- 350 g ţelină
- 500 g file de somon
- biban de mare sau peşte halibut
- 250 ciuperci shiitake
- 50 g ceapă verde
- 1 linguriţă ghimbir
- 1 /4 linguriţă sare
- piper alb
- 4 linguriţe sos de soia
- 1-1/2 linguriţă amidon de porumb
- 1/2 linguriţă ulei de susan
- frunze de coriandru
Mod de preparare:
Se taie fâşii subţiri ţelina şi se pune într-un vas de gătit cu aburi, împreună cu pestele feliat în bucăţi subţiri; se acoperă cu ciupercile shiitake tăiate fâşii subţiri, ceapa verde tocată mărunt, ghimbirul, sarea şi piperul.
Se acoperă şi se lasă la gătit 16-18 minute, la temperatură înaltă, până ce peştele se poate desprinde uşor. Lichidul lăsat de legumele şi peştele gătit pe aburi se transferă într-o tigaie adâncă, tip wok şi se pune la fiert la flacără medie. Se încorporează în zeamă sosul de soia, ami donul de porumb şi 1 lingură de apă.
La final se adaugă uleiul de susan. Peştele se aşază pe platouri individuale, se acoperă cu ciupercile shiitake. Peste fiecare file de peşte se toarnă sosul susan şi soia. Se ornează cu frunze de coriandru. Se serveşte cu garnitură de orez la aburi ca un meniu de inspiraţie asiatică sănătos şi slab în calorii.
Poftă bună!