Peste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde

Printeaza

Peste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde din: sos de soia, mirin, zahar, lamaie, orez basmati, fileuri de tilapia, ghimbir, ardei iute si ceapa verde.

Ingrediente:Peste_la_aburi_cu_vin_de_orez_ghimbir_si_ceapa_verde

  • 3 linguri sos de soia
  • 75ml de mirin (vin de orez)
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lămâie, ½ stoarsă, ½ feliată
  • 250g de orez basmati, spălat în apă rece
  • 4 fileuri de peşte tilapia (de aproximativ 140g fiecare)
  • 1 bucată de 3cm de ghimbir, mărunţit
  • 1 ardei roşu iute tăiat felii, fără seminţe (dacă preferi mai puţin iute)
  • 1 legătură mică de ceapă verde, tăiată felii

 

Mod de preparare:

Se toarnă soia, mirinul şi zahărul într-o tigaie mică, împreună cu sucul de lămâie. Se dă în clocot şi se mai fierbe 5 minute, până ce amestecul devine ca un sirop uşor. Se dă deoparte.Se pune orezul într-o cratiţă şi se acoperă cu apă, cam 450ml.

Se dă în clocot şi se fierbe la foc mic aproximativ 5 minute – orezul trebuie să fi absorbit cam ¾ din apă. Se pun deasupra fileurile de peşte.

Se presară fiecare fileu cu ghimbir, ardei iute şi se pune deasupra câte o felie de lămâie. Se adaugă sare şi piper, se acoperă şi se fierbe cam 5 minute, până ce orezul şi peştele s-au pătruns bine. Se stropeşte cu sos, se presară ceapă verde şi se serveşte.

Peste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde

Peste_la_aburi_cu_vin_de_orez_ghimbir_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.