Peste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde
PrinteazaPeste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde din: sos de soia, mirin, zahar, lamaie, orez basmati, fileuri de tilapia, ghimbir, ardei iute si ceapa verde.
- 3 linguri sos de soia
- 75ml de mirin (vin de orez)
- 2 linguri de zahăr
- 1 lămâie, ½ stoarsă, ½ feliată
- 250g de orez basmati, spălat în apă rece
- 4 fileuri de peşte tilapia (de aproximativ 140g fiecare)
- 1 bucată de 3cm de ghimbir, mărunţit
- 1 ardei roşu iute tăiat felii, fără seminţe (dacă preferi mai puţin iute)
- 1 legătură mică de ceapă verde, tăiată felii
Mod de preparare:
Se toarnă soia, mirinul şi zahărul într-o tigaie mică, împreună cu sucul de lămâie. Se dă în clocot şi se mai fierbe 5 minute, până ce amestecul devine ca un sirop uşor. Se dă deoparte.Se pune orezul într-o cratiţă şi se acoperă cu apă, cam 450ml.
Se dă în clocot şi se fierbe la foc mic aproximativ 5 minute – orezul trebuie să fi absorbit cam ¾ din apă. Se pun deasupra fileurile de peşte.
Se presară fiecare fileu cu ghimbir, ardei iute şi se pune deasupra câte o felie de lămâie. Se adaugă sare şi piper, se acoperă şi se fierbe cam 5 minute, până ce orezul şi peştele s-au pătruns bine. Se stropeşte cu sos, se presară ceapă verde şi se serveşte.
Peste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde
Pofta buna!