Peşte la cuptor cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu: spanac, parmezan, unt, cartofi, pesmet, oua, morcovi, ardei iute, ulei de masline, broccoli, sare, piper, smantana, castraveti verzi, marar.

Ingrediente:

  • un kilogram spanac verde
  • 4 fileuri peşte
  • 200 g parmezan
  • 100 g unt
  • doi cartofi
  • 100 g pesmet
  • două ouă
  • 500 g morcovi
  • un ardei iute
  • 100 ml ulei de măsline
  • 250 g broccoli
  • sare
  • piper
  • smântână
  • castraveţi verzi
  • mărar

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se fierb în apă cu sare şi se taie rondele. Spanacul se spală, se scurge de apă şi se taie în bucăţi mici. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se fierb în apă cu sare şi se sfărâmă cu furculiţa. Se amestecă împreună cu broccoli fiert tocat mărunt, sare şi piper. Gând s-au răcit se amestecă bine cu parmezanul ras, ouăle şi pesmetul.

Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă, se stropesc cu ulei şi se condimentează. Se unge o tavă cu unt, se pune spanacul că­lit în puţin ulei, amestecat cu sare şi piper şi rondelele de morcovi.

Se aşază deasupra fileurile de peşte, se presară ardeiul iute tocat, se acoperă cu amestecul de cartofi cu parmezan şi se pun din loc în loc cubuleţe de unt. Se stropeşte totul cu ulei, se toarnă puţină apă şi se introduc în cuptorul încins. Se ţin la foc mediu circa 30 de minute, se scot şi se serveşte totul imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.