Peşte la cuptor cu roşii, castraveti şi sos de ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de peste la cuptor cu: somon, sos de peste, zahar, rosii, castraveti, ceapa rosie, ceapa verde, ardei rosu, lamaie, coriandru, ghimbir, ton, macrou, sare, piper.
- 6 linguri oţet de orez sau oţet din vin alb
- 2 linguri de sos de peşte
- 50 g zahăr
- 400 groşii, tăiate în cubuleţe de 1 cm
- 1 castravete, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi de 1 cm
- 1 ceapă mică roşie, tăiată fin
- 1 ceapă verde, tăiată fin
- 1 ardei roşu fără seminţe, tăiat mărunt
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 2 linguri de coriandru proaspăt
- 1 lingură de ghimbir proaspăt
Ingrediente:
- 4 bucăţi a câte 150-175 g puteţi opta pentru somon, ton, macrou, biban de mare
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Pentru a face sosul, fierbeţi oţetul cu sosul de peşte şi cu zahărul timp.de 5 minute. Turnaţi-l apoi într-un bol mare şi lăsaţi-l să se răcească. Adăugaţi roşiile, castraveţii, ceapa, ardeiul iute, sucul de lămâie, coriandrul şi ghimbirul.
Peştele se condimentează cu sare şi piper şi se pune în folie de aluminiu, apoi se dă la cuptor pentru 8-12 minute. Fiecare bucată de peşte va fi pusă într-o singură folie de aluminiu.
Când peştele este gata se aşază pe platouri şi se pune sosul deasupra.
Peşte la cuptor cu roşii, castraveti şi sos de ghimbir
Poftă bună!