Peste la cuptor cu sos de telina si ghimbir
PrinteazaPeste la cuptor cu sos de telina si ghimbir din: fileuri de peşte alb, tulpini de ţelină, usturoi, cepe verzi, unt, zeamă de lămâie, ulei, ghimbir, mustar, lamaie.
Ingrediente:
- 6 fileuri de peşte alb
- 6 tulpini de ţelină
- 3 căţei de usturoi
- 3 cepe verzi
- 3 linguri unt
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 1 linguriţă muştar
- 1 lămâie
- sare, piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci mărunt. La fel procedezi şi în cazul tulpinilor de ţelină.
Pui toate acestea în cuva robotului de bucătărie, împreună cu ghimbirul ras, untul, muştarul, zeama de lămâie, sarea şi piperul. Speli fileurile de peşte şi le aranjezi într-o tavă unsă cu ulei.
Pasta de ţelină preparată o întinzi pe fiecare felie de peşte. Incălzeşti cuptorul şi introduci tava cu peştele, să se coacă la foc mediu, pentru 20-25 de minute.
Fileurile de cod le serveşti calde, cu rondele de lămâie deasupra.
Peste la cuptor cu sos de telina si ghimbir
Pofta buna!