Peste la cuptor cu tahini si lamaie

Printeaza

O reteta de peste la cuptor cu tahini si lamaie din: fileuri de peste, sare, piper, ulei de masline, pasta tahini, suc de lamaie, coaja de lamaie, iaurt, usturoi, patrunje, felii de lamaie si patrunjel.

Ingrediente:Peste la cuptor cu tahini si lamaie

  • 4 fileuri de peşte, cum ar fi cod, eglefin sau cambulă, cam 125 g fiecare sau 4 peşti mici, de genul chefalului roşu, curăţaţi
  • sare şi piper negru
  • 1/2 lingură ulei de măsline

pentru sos:

  • 3 linguri pastă tahini
  • 3 linguri suc de lămâie
  • coaja rasă de la 1-12 lămâie
  • 3 linguri iaurt fără grăsime
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit bine
  • 4 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

ornare:

  • felii de lămâie şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare:

Se presară fileurile, respectiv peştii, pe ambele părţi cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Se încălzeşte cuptorul la 230°C şi se încinge grătarul. Se zvântă peştele, se freacă cu ulei şi se pune la grătar 6-7 minute pe fiecare parte, până când este făcut.

Intre timp, se amestecă manual sau cu un mixer toate ingredientele pentru sos, mai puţin pătrun­jelul, adăugând 2-3 linguri de apă, pentru a obţi­ne un sos omogen. Se pune şi pătrunjelul şi se amestecă bine.

Se pune peştele într-un vas, iar peste el se toarnă sosul. Se dă la cuptor şi se lasă să se coacă 10 minute sau până când sosul începe să for­meze bule şi devine maroniu. Se serveşte ornat cu felii de lămâie şi câteva frunze de pătrunjel.

Peste la cuptor cu tahini si lamaie

Peste la cuptor cu tahini si lamaie

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.