Peste la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de peste cu:cod alb, ulei, cartofi, ardei gras rosu, dovlecei, branza, cus-cus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare.
- 800 g file de peşte alb cod, merluciu)
- 3 linguri ulei
- 4 cartofi mari
- 2 ardei graşi roşii
- 2 dovlecei
- 100 g brânză
- 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust
- 1 lingură unt
- 50 ml supă de legume
- pătrunjel verde
- 2 căţei de usturoi
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se fierb cartofi in coajă, în apă cu sare, se strecoară, se curăţă de coajă şi se taie felii. Se unge o formă termorezistentă cu unt, se tapetează fundul vasului cu feliile de cartofi, aşezate una lângă alta.
Peste feliile de cartofi se adaugă ardeii tăiaţi rondele subţiri, se presără sare, piper, după gust, căţeii de usturoi feliaţi, se fi adaugă fileurile de peşte şi se acoperă cu dovleceii tăiaţi felii subţiri, pe lungime.
Separat, se fierbe cuş-cuş în apă cu sare, se scurge apa şi se amestecă cu brânză rasă, pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust. Acest amestec se aşază peste dovlecei.
Se stropesc cu ulei, se adaugă supa de legume şi se introduce forma în cuptorul bine încins pentru aproximativ 35 de minute. Se serveşte imediat.
Peste la cuptor
Pofta buna!