Peste la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu:cod alb, ulei, cartofi, ardei gras rosu, dovlecei, branza, cus-cus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare.

Ingrediente:Peste la cuptor

  • 800 g file de peşte alb cod, merluciu)
  • 3 linguri ulei
  • 4 cartofi mari
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 dovlecei
  • 100 g brânză
  • 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust
  • 1 lingură unt
  • 50 ml supă de legume
  • pătrunjel verde
  • 2 căţei de usturoi
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Se fierb cartofi in coajă, în apă cu sare, se strecoară, se curăţă de coajă şi se taie felii. Se unge o formă termorezistentă cu unt, se tapetează fundul vasului cu fe­liile de cartofi, aşezate una lân­gă alta.

Peste feliile de cartofi se adaugă ardeii tăiaţi rondele subţiri, se presără sare, piper, după gust, căţeii  de usturoi feliaţi, se fi adaugă fileurile de peşte şi se acoperă cu dovleceii tăiaţi felii subţiri, pe lungime.

Separat, se fierbe cuş-cuş în apă cu sare, se scurge apa şi se amestecă cu brânză ra­să, pătrunjel tocat, sare şi pi­per, după gust. Acest ames­tec se aşază peste dovlecei.

Se stropesc cu ulei, se adau­gă supa de legume şi se in­troduce forma în cuptorul bi­ne încins pentru aproxima­tiv 35 de minute. Se serveşte imediat.

Peste la cuptor

Peste la cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.