Peşte la grătar cu fasole
PrinteazaPeşte la grătar cu fasole din: fileuri de peste alb, fasole boabe, morcovi, ceapa verde, suc de rosii, cimbru, ulei, piper, sare.
- 4 fileuri de peste alb
- 500 g fasole boabe
- 2 morcovi
- 2-3 fire ceapa verde
- 3 linguri suc de rosii
- cimbru
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl tamponezi cu un şervet absorbant pentru a îndepărta surplusul de apă. Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. O pui la fiert şi schimbi trei ape. Incingi grătarul, îl stropeşti cu puţin ulei şi pui fileurile de peşte pe care le-ai sărat şi piperat în prealabil după gust.
Le laşi cam 4-5 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare arămie. Le dai deoparte pe o farfurie pe care o acoperi pentru a pastra pestele cald. Speli si tai ceapa. O calesti in putin ulei, apoi adaugi morcovul spalat si taiat cubulete.
Mai lasi 1-2 minute pe foc, apoi torni sucul de rosii si potrivesti de sare si piper. Dupa cateva minute, versi fasolea peste ceapa si morcovi, torni un pahar de apa in care a fiert fasolea si mai lasi un sfert de ora.
Presari cimbru si servesti impreuna cu fileul de peste.
Peşte la grătar cu fasole
Pofta buna!