Peste la gratar cu garnitura de cartofi
PrinteazaPeste la gratar cu garnitura de cartofi din: peste, ceapa, ulei, lamaie, boia, cimbru, rosii, sare.
- 4 pesti
- 4 cepe
- 6 linguri ulei
- o lamaie
- 2 lingurite boia
- 2 crengute de cimbru
- 10 rosii mici
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală, se taie rondele sau după preferinţă şi se amestecă apoi cu uleiul, boiaua, cimbrul uscat şi sucul de lămâie ca să se formeze un sos. Peştele se spală si se eviscerează, dacă este cazul. Se umple burta fiecărui peşte cu ceapă.
Cu sosul de la punctul 1 se ung peştii pe exterior. Se lasă peştii umpluţi la frigider timp de o oră şi apoi se frig pe grătarul bine încins, alături de roşii. Se aduc la masă cu garnitură de cartofii.
Peste la gratar cu garnitura de cartofi
Pofta buna!