Peşte la grătar cu legume

Printeaza

Peşte la grătar cu legume

Peşte la grătar cu legume

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peşte
  • 250 g orez
  • un fir de praz
  • un morcov
  • o jumătate de ţelină
  • 200 g varză albă
  • 50 g unt
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • coriandru uscat
  • o lămâie

 

Preparare:

Fileurile de peşte se curăţă, se spală şi se pun într-un castron la rece. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Ţelina curăţată de coajă se taie în cubuleţe şi se pune peste morcov. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie în rondele subţiri sau în cubuleţe. Varza se toacă fideluţă şi se pune peste legumele rase.

Orezul se spală, se scurge de apă şi se căleşte cinci minute în ulei încins. Se adaugă două căni de apă, sare şi piper după gust. Se adaugă apă de câte ori este nevoie ca să fiarbă orezul.

Prazul, varza, morcovul şi ţelina se călesc separat şi se pun peste orez când acesta este aproape fiert. Se presară coriandru uscat, se amestecă şi se acoperă cu un capac.

Fileurile se pun la fript pe un grătar uns cu unt, se ţin circa 10 minute pe fiecare parte, apoi se servesc cu orez şi legume.

Peşte la grătar cu legume

Peşte la grătar cu legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.