Peşte la grătar cu sos de patrunjel
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de peste la gratar cu sos de patrunjel din: peste spada, patrunjel, seminte de pin, usturoi, scrumbie in ulei, lamaie, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare.
- 4 bucăţi de peşte-spadă
- 1 legătură de pătrunjel
- 40 g seminţe de pin
- 1 căţel de usturoi
- 2 fileuri de scrumbie în ulei
- coaja de la 1 lămâie netratată
- 1 ardei iute întreg
- 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi pătrunjelul, rupeţi cozile şi uscaţi delicat frunzele, tamponându-le cu hârtie absorbantă de bucătărie. Curăţaţi usturoiul şi fărâmiţaţi ardeiul iute.
Mixaţi pătrunjelul cu usturoiul, seminţele de pin, fileurile de scrumbie, coaja de lămâie şi uleiul. Săraţi şi iuţiţi sosul cu ardeiul iute.
Frigeţi pe grătarul foarte încins peştele câte 5-6 minute pe fiecare parte, întorcându-l cu ajutorul unei palete. Aranjaţi pe platou bucăţile de peşte şi turnaţi deasupra lor sosul de pătrunjel. Aduceţi-le la masă fierbinţi.
Peşte la grătar cu sos de patrunjel
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sos de patrunjel pentru peste