Peşte la grătar cu sos de patrunjel

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de peste la gratar cu sos de patrunjel din: peste spada, patrunjel, seminte de pin, usturoi, scrumbie in ulei, lamaie, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:Peşte la grătar cu sos de patrunjel

  • 4 bucăţi de peşte-spadă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 40 g seminţe de pin
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 fileuri de scrumbie în ulei
  • coaja de la 1 lămâie netratată
  • 1 ardei iute întreg
  • 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi pătrunjelul, rupeţi cozile şi uscaţi delicat frunzele, tamponându-le cu hârtie absorbantă de bucătărie. Curăţaţi usturoiul şi fărâmiţaţi ardeiul iute.

Mixaţi pătrunjelul cu usturoiul, seminţele de pin, fileurile de scrumbie, coaja de lămâie şi uleiul. Săraţi şi iuţiţi sosul cu ardeiul iute.

Frigeţi pe grătarul foarte încins peştele câte 5-6 minute pe fiecare parte, întorcându-l cu ajutorul unei palete. Aranjaţi pe platou bucăţile de peşte şi turnaţi deasupra lor sosul de pătrunjel. Aduceţi-le la masă fierbinţi.

Peşte la grătar cu sos de patrunjel

Peşte la grătar cu sos de patrunjel

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • sos de patrunjel pentru peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.