Peşte la grătar cu tocănită de fasole verde
PrinteazaO reteta delicioasa de peste la gratar cu fasole verde, ulei de masline, ansoa, ardei iute, pasta de rosii, rozmarin, sare, piper negru, lamaie, patrunjel, busuioc, gremolata.
- 600 g de fasole verde curăţată
- ulei de măsline
- 1 borcan de 100 g de file de anşoa în ulei
- 5 căţei de usturoi curăţaţi
- 1 ardei iute roşu uscat, tăiat mărunt
- 700 g de pastă de roşii sau conserve de tomate de 400 g
- 2 crenguţe de rozmarin
- sare
- piper negru măcinat
- 4 buc. x 200 g de peşte curăţat şi fără piele
- ulei de măsline extravirgin
- 1 lămâie
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de busuioc
- gremolata
Mod de preparare:
Se taie fasolea în bucăţi de 1 cm într-un vas mare se pun 2 linguri de ulei de măsline şi uleiul din conserva de anşoa. Se taie 4 căţei de usturoi şi se prăjesc împreună cu anşoa şi cu ardeiul iute până când ingredientele se înmoaie.
Se toarnă apoi pasta de roşii, fasolea şi crenguţele de rozmarin şi se aduce amestecul la o temperatură de fierbere. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 12 -15 minute sau până când boabele de fasole sunt gata. Dacă sosul scade prea mult, mai adăugaţi apă şi amestecaţi fasolea. Se iau bucăţile de peşte şi se taie orizontal pe jumătate, astfel încât să se deschidă ca o carte.
Pentru a pregăti gremolata, se amestecă un căţel de usturoi tăiat mărunt, cu pătrunjelul tocat şi cu coaja de la lămâie dată prin râzătoare. La final, se adăugă un pic de sare. Peştele se condimentează cu sare şi piper şi se freacă cu ulei de măsline. Apoi, se prăjeşte câte 2 minute pe fiecare parte.
Fasolea se ia de pe foc şi se condimentează cu sare şi piper. Se îndepărtează rozmarinul şi se adaugă sucul de lămâie. Fasolea se aşază pe farfurii, iar deasupra se pune peştele. Se presară frunzele de busuioc şi gremolata şi se serveste.
Peşte la grătar cu tocănită de fasole verde
Pofta buna!