Peste la gratar in stil indian
PrinteazaPeste la gratar in stil indian din: ghimbir, usturoi, dorade, steak de peste, iaurt, ulei de masline, turmeric, chilli, chimion.
- 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă fin
- 4 căţei de usturoi, daţi pe râzătoare sau zdrobiţi
- 2 dorade (în jur de 900g fiecare) sau 6 bucăţi (steakuri) de peşte (cum ar fi tonul)
- 6 linguri de iaurt
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe de turmeric
- 2 linguriţe pudră de chilii nu foarte iute
- 3 linguriţe seminţe de chimion
Mod de preparare:
Se crestează pielea peştelui (dacă alegi să foloseşti peşti întregi), pe fiecare parte,
cu un cuţit ascuţit. Se amestecă ghimbirul şi usturoiul, se asezonează cu sare şi se freacă peste tot peştele cu acest amestec.
Se amestecă iaurtul cu uleiul, condimentele şi se asezonează. Se foloseşte amestecul pentru a acoperi peştele înăuntru şi afară şi se dă la răcit până când eşti gata să îl prepari.
Pofta buna!