Peşte la tigaie cu dovlecei
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de peste la tigaie cu dovlecei din: peste calugar, pancetta afumata, hasma, vin alb sec, ulei extravirgind e masline, sare si piper.
- 1 bucată de peşte-călugăr de 800 g, curăţată şi fără piele
- 120 g pancetta afumată
- 4 dovlecel potriviţi
- 1 haşmă
- 1/2 pahar de vin alb sec
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Impărţiţi bucata de peşte în două părţi egale şi înfăşuraţi-le cu feliile de pancetta afumată, legând-o cu fir alimentar.
Incingeţi uleiul într-o tigaie termorezistentă şi căliţi haşma curăţată şi tăiată inele. Adăugaţi bucăţile de peşte şi rumeniţi-le la foc potrivit câte 2 minute pe fiecare parte; stropiţi cu vin, daţi focul mic şi prelungiţi fierberea încă 10-12 minute, până când peştele va fi făcut.
Spălaţi dovleceii, tăiaţi-i fâşioare, puneţi sare şi piper. încingeţi într-o tigaie 2 linguri de ulei şi prăjiţi la foc potrivit dovleceii timp de 3 minute, amestecând des cu o lingură de lemn.
Scoateţi firul alimentar de pe fileurile de peşte, tăiaţi-le felii cam de 2-3 cm şi aşe- zaţi-le pe un platou, după care stropiţi-le cu sosul care s-a format în timpul pregătirii. Aranjaţi în jurul lor dovleceii. Serviţi fierbinte.
Peşte la tigaie cu dovlecei
Pofta bună!