Peste la tigaie cu fasole verde
PrinteazaPeste la tigaie cu fasole verde din: fasole, unt, sare, file e peste, piper, smantana, mustar, patrunjel.
- 250 g fasole verde
- 2 linguri unt topit
- sare
- 400 g file de peste (cod, merlucius, salau)
- piper proaspat macinat
- 150 g smantana acra
- 1-2 linguri mustar
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Se curata fasolea, se spala, se rupe in doua si se prajeste in untul incins intr-o tigaie mare acoperita cu capac.
Se adauga 3 linguri de apa si putina sare si se lasa sa dunstuiasca circa 3 minute. Se spala pestele, se zvanta, se taie cubulete, se sareaza si se pipereaza
Se scoate fasolea, se pune in tigaie restul de unt si se calesc in el bucatile de peste.
Se adauga apoi fasolea si se mai lasa sa dunstuiasca cu capac inca 5 minute. Intre timp, se amesteca smantana cu mustarul, se toarna peste peste si se lasa sa dea intr-un clocot.
Se gusta de sare si piper, se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste fierbinte.
Pofta buna!