Peste la tigaie cu lamaie
PrinteazaPeste la tigaie cu lamaie din: peste, boia, boabe de piper rosu, ulei, sare, piper.
- 4 bucati de peste a cate 250 g fiecare
- o lingura boia
- o lingura boabe de piper rosu
- 3-4 linguri ulei
- sare
- piper
- lamaie
Mod de preparare:
Se curăţă pestele de solzi si de măruntaie, după care se spală bine în 2-3 ape. Se taie peştii astfel încât să arate ca un file, se presară cu sare, piper si boia, pe partea cu carnea, iar pieliţa se lasă, nu se scoate. Se pune pestele la prăjit pe o parte, cea cu pielita şi se lasă 10 minute, cât să se rumenească frumos şi să devină uşor crocantă pielita.
Se scoate şi se presară piper roşu uşor mărunţit. Se consumă cu lămâie sau, după gust, cu grepfrut.
Peste la tigaie cu lamaie
Pofta buna!