Peşte la tigaie
PrinteazaO reteta de peste la tigaie din: file de peste, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de rosii, masline, boia de ardei, vin, sare si piper.
- 600 g file de peste, la alegere
- 2 linguri zeama de lamaie
- 4 cepe
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 500 ml suc de rosii
- 50 g masline negre
- 50 g masline verzi
- 1/2 lingurita boia dulce de ardei
- 4 linguri vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi fileul de peşte, uscaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi mici. Săraţi- le, piperaţi-le şi stropiţi-le cu zeamă de lămâie. Căliţi în ulei ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat. Adăugaţi sucul de roşii şi bucăţile de peşte.
Fierbeti la foc potrivit 5 minute şi adăugati măslinele, vinul, sare, piper, boia şi verdeaţa tocată mărunt. Mai ţineţi la foc potrivit 5 minute, după care lăsaţi să se răcească puţin înainte de servire.
Peşte la tigaie
Pofta buna!