Peşte la tigaie

Printeaza

O reteta de peste la tigaie din: file de peste, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de rosii, masline, boia de ardei, vin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g file de peste, la alegere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 ml suc de rosii
  • 50 g masline negre
  • 50 g masline verzi
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 4 linguri vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi fileul de peşte, uscaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi mici. Săraţi- le, piperaţi-le şi stropiţi-le cu zeamă de lămâie. Căliţi în ulei ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat. Adăugaţi sucul de roşii şi bucăţile de peşte.

Fierbeti la foc potrivit 5 minute şi adăugati măslinele, vinul, sare, piper, boia şi verdeaţa tocată mărunt. Mai ţineţi la foc potrivit 5 minute, după care lăsaţi să se răcească puţin înainte de servire.

Peşte la tigaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.