Souvlaki de Pește și Fructe de Mare din: creveti, fileuri de peste, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, oregano, piper, sare. Descoperă savoarea autentică a Greciei cu o rețetă excepțională, o variantă sofisticată și aromată a clasicului souvlaki. Inspirată de briza mării și tradițiile culinare ale zonelor de coastă, această rețetă îmbină textura delicată […]
Peste in lapte, cu legume
PrinteazaPeste in lapte, cu legume din: peste, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, vanata, ceapa verde, lapte, unt, sare, piper, boia.
- 1 kg peşte proaspăt (de exemplu ştiucă)
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de ţelină mică
- 1 vânătă
- 1 fir ceapă verde
- 500 ml lapte
- 100 g unt
- sare si piper
- boia
Mod de preparare:
Se curăţă peştii de cap şi de solzi, apoi se spală bine.
Dacă peştii sunt de mărime potrivită, se poate lăsa şi capul, dar eu prefer să-l îndepărtez.
Se pune peştele în lapte, se adaugă puţină sare, şi se lasă aproximativ 60 de minute.
Intre timp se curăţă vinetele şi se taie rondele, apoi se presară cu sare. Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe.
Se scot peştii din lapte, se şterg bine cu un prosop absorbant, se freacă cu puţină sare, piper şi se presară cu puţină boia.
Legumele curăţate se pun într-un vas termorezistent, iar peştele se aşază pe patul de legume.
Se toarnă un păhărel de supă sau apă caldă şi se stropeşte cu unt topit sau ulei de măsline.
Se acoperă vasul cu o folie şi se pune în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de cca 40 min.
După aceea se îndepărtează folia şi se lasă încă puţin la cuptor, să se rumenească.
Rondelele de vinete se pun la prăjit pe ambele părţi, în untul rămas.
Pe fiecare rondea de vinete se pune câte o lingură din legumele călite şi se serveşte cu peştele prăjit, cu o felie de lămâie alături.
Pofta buna!
Souvlaki de Pește și Fructe de Mare
Pofta buna!