Peste cu legume in aspic
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de peste cu legume in aspic din: cod, morcovi, ceapa, telina, ardei gras rosu, gelatina, usturoi, ou, foi de dafin, sare, piper boabe, codite de rac.
- 500 g cod
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 bulb de telină
- 1 ardei gras roşu
- 80 g gelatină
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 2 albuşuri
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper boabe
- 200 g codite de rac (opţional)
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se fierb întregi în apă cu sare, cu foaia de dafin şi boabe de piper. Când legumele au fiert, se scot deoparte să se răcească.
In zeama rămasă, se fierbe peştele circa 10 minute, apoi se scoate cu grijă şi se îndepărtează oasele. Zeama se strecoară.
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, apoi se fierbe puţin în zeama de peşte. Se lasă la răcit, se adaugă usturoiul zdrobit şi albuşurile bătute uşor cu telul şi se strecoară din nou.
Se aşază într-o formă legumele tăiate cubuleţe, bucăţi de peşte şi codiţe de rac (opţional). Se toarnă aspicul şi se dă la frigider până a doua zi.
Peste cu legume in aspic
Pofta buna!