Peste cu legume in aspic

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de peste cu legume in aspic din: cod, morcovi, ceapa, telina, ardei gras rosu, gelatina, usturoi, ou, foi de dafin, sare, piper boabe, codite de rac.

Ingrediente:Peste cu legume in aspic

  • 500 g cod
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 bulb de telină
  • 1 ardei gras roşu
  • 80 g gelatină
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 2 albuşuri
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 200 g codite de rac (opţional)

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele şi se fierb întregi în apă cu sare, cu foaia de dafin şi boabe de piper. Când legumele au fiert, se scot deoparte să se răcească.

In zeama rămasă, se fier­be peştele circa 10 minu­te, apoi se scoate cu grijă şi se îndepărtează oasele. Zeama se strecoară.

Gelatina se pune la înmu­iat în apă rece, apoi se fier­be puţin în zeama de peş­te. Se lasă la răcit, se adaugă usturoiul zdrobit şi albuşurile bătute uşor cu telul şi se stre­coară din nou.

Se aşază într-o formă legu­mele tăiate cubuleţe, bucăţi de peşte şi codiţe de rac (opţio­nal). Se toarnă aspicul şi se dă la frigider până a doua zi.

Peste cu legume in aspic

Peste cu legume in aspic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.