Peşte cu legume la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de peste cu legume la cuptor din: peste, morcovi, broccoli, sfecla, pastarnac, lamai, ulei de masline, praz, sare, piper si dafin.
- 4 pesti mici sau 4 fileuri de peste, cam 200 g fiecare
- 2 morcovi
- 200 g broccoli
- 1 sfecla
- 2 radacini de pastarnac
- 2 lamai
- 150 ml de ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 fire de praz
- sare
- piper
- dafin
Mod de preparare:
Curăţaţi peştii, spălaţi-i şi lăsaţi-i să se scurgă de apă. Condimentaţi-i bine cu sare, piper, atât în interior, cât şi în exterior. Tăiaţi prazul în două, pe lungime şi înfăşuraţi fiecare peşte în câte o jumătate de fir de praz.
Din loc în loc, între foile de praz, puneţi câte o frunză de dafin, pe jumătate prinsă doar între foile de praz. Inmuiaţi peştii astfel pregătiţi în ulei de măsline şi aşezaţi-i într-o tavă mare de aragaz.
De jur împrejurul lor puneţi legumele spălate, curăţate şi tăiate în bucăţi potrivite. Ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc puţin peştii înfăşuraţi în praz. Stropiţi-i cu lămâie înainte de servire.
Peşte cu legume la cuptor
Pofta buna!