Cherry Blossom Gin and Tonic este o variantă delicată și florală a clasicului gin tonic, inspirată de frumusețea florilor de cireș. Această băutură oferă o combinație revigorantă de gin infuzat cu note florale, apă tonică și un accent subtil de cireșe sau esență de flori de cireș. Este […]
Peşte cu legume la cuptor
PrinteazaPeste cu legume la cuptor din: peste, morcovi, broccoli, sfecla, pastarnac, lamai, ulei de masline, praz, sare, piper si dafin.
Ingrediente:
- 4 pesti mici sau 4 fileuri de peste, cam 200 g fiecare
- 2 morcovi
- 200 g broccoli
- 1 sfecla
- 2 radacini de pastarnac
- 2 lamai
- 150 ml de ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 fire de praz
- sare
- piper
- dafin
Mod de preparare:
Curăţaţi peştii, spălaţi-i şi lăsaţi-i să se scurgă de apă. Condimentaţi-i bine cu sare, piper, atât în interior, cât şi în exterior.
Tăiaţi prazul în două, pe lungime şi înfăşuraţi fiecare peşte în câte o jumătate de fir de praz.
Din loc în loc, între foile de praz, puneţi câte o frunză de dafin, pe jumătate prinsă doar între foile de praz.
Inmuiaţi peştii astfel pregătiţi în ulei de măsline şi aşezaţi-i într-o tavă mare de aragaz.
De jur împrejurul lor puneţi legumele spălate, curăţate şi tăiate în bucăţi potrivite.
Ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc puţin peştii înfăşuraţi în praz.
Stropiţi-i cu lămâie înainte de servire.
Peşte cu legume la cuptor
Pofta buna!
e o rețetă clasică, cu arome dulci și bogate, perfectă pentru un prânz sau o cină reconfortantă. Combinația de carne suculentă de porc cu dulceața merelor și bogăția untului creează un fel de mâncare irezistibil, care impresionează prin simplitate și gust. Ingrediente: 4 cotlete de porc (aproximativ 150-200 […]
Alivancă cu Iaurt: un desert tradițional moldovenesc, similar cu un clafoutis sau o budincă de clătite, cunoscut pentru textura sa moale și ușor umedă. Adăugarea iaurtului îi conferă o notă de prospețime și o textură cremoasă, făcându-l un desert delicios și ușor de preparat, ideal pentru micul dejun sau ca gustare. Ingrediente: 500 g iaurt […]