Peşte cu legume şi măsline
PrinteazaPeşte cu legume şi măsline din: ceapa alba, ardei capia, ardei gras, ardei iute, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, rosii, masline, peste, ulei, lamaie, sare, piper, busuioc verde, orez.
- doua cepe albe
- doi ardei capia
- un ardei gras
- un ardei iute mic
- doi morcovi
- o radacina de patrunjel
- 3 cartofi
- doua rosii
- 200 g masline negre fara samburi
- 800 g peste
- 150 ml ulei
- o lamaie
- sare
- piper
- busuioc verde
- orez
Mod de preparare:
Peştele se eviscerează, se spală, se taie bucăţi potrivite şi se pune într-un bol.
Se presară sare şi piper, suc de lămâie şi puţin ulei de măsline. Se prăjeşte într-o tigaie de teflon sau se coace în cuptor până poate fi pătruns cu o furculiţă.
Morcovii şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Ardeii capia, ardeiul iute şi ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Cepele se curăţă, se spală şi se taie cuburi mari. Roşiile se spală, s;e taie cuburi mari şi se pun lângă ceapă.
Se încinge uleiul rămas, se călesc ceapa şi ardeii cinci minute, s«e adaugă morcovii şi rădăcina d|e pătrunjel, se călesc încă cinci nriinute, apoi se adaugă cartofii şi măslinele.
Se condimentează, se toarnă apă cât; să acopere legumele şi se lasă să fiarbă.
Când legumele sunt aproape fierte şi a scăzut sosul se adaugă roşiile, se verifică de gust şi se fierb încă zece minute.
Pestele se serveste alaturi de legume presarate cu busuioc tocat sau cu o garnitura de orez.
Peşte cu legume şi măsline
Pofta buna!